fredag 27 april 2012

Infobrev vecka 18 och 19


Hej!
Veckorna som  gått…
Läs om vad vi jobbar med på www.v5or.blogspot.com

Veckorna som kommer…
De veckor som är kvar av terminen är utan undantag upphackade av diverse speciella aktiviteter och lovdagar. Vi skickar med en översikt över slutet av terminen.

Vecka 18
Lånetiden för biblioteksböckerna går snart ut. Vi kommer inte att gå till biblioteket med skolan något mer denna termin. Eleverna får i ansvar att själva lämna åter och låna nya böcker.
På fredag hjälper vi till en bättre miljö i Uppsala genom Clean Up – en städdag i närområdet.

Vecka 19
Denna vecka börjar utvecklingssamtalen. 5B åker på klassresa till Kolmården på torsdag och fredag.

Information
I början av mars informerade vi er föräldrar genom ett infobrev om en konflikt som inträffat veckan innan sportlovet. Vi berättade då om några av de åtgärder vi gjort och informerade om Yonas som anställts som stöd på raster. Skolans absoluta mål är att alla ska känna sig trygga på skolan. Vi upplever att våra femmor nu känns lugna och harmoniska.
Vi har fått höra att några elever uppfattat det som att vi från skolan sagt att de inte får berätta om den ovan nämnda konfliken hemma. Detta stämmer inte. Vi tror på öppenhet. Vi tror att just samtal är en viktig del i att skapa trygghet. Vi har fört samtal i skolan på många olika sätt. Vi vill gärna att våra elever/era barn pratar om skolan hemma och vi vill gärna att ni tar kontakt med oss i skolan om det är något ni undrar över.
Avslutningslunchen den 5/6: Att sluta femma hos oss på Växthuset är en speciell tid. Vi har flera uppskattade traditioner. En av våra traditioner är femmornas avslutningslunch. På lunchen har vi bordsplacering och de som önskar får önska vilken killa/tjej de vill ha till bordet. Det är helt frivilligt.
Webbstjärnan: Som ni känner till är vi med i tävlingen Webbstjärnan – en tävling som har som syfte att öka elevers kunskaper om internet och webbpublicering. Vi har nu blivit en av fem nominerade i vår tävlingskategori. Genom det har vi blivit inbjudna till prisutdelningen i Stockholm den 16/5. Några elever åker. Vi kommer att lotta bland de som vill/får.

Trevlig helg!
Hälsar Sofia, Caroline, Kerstin och Gudbjörg och Elisabet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar