fredag 16 mars 2012

Infobrev v 12 till 13

Hej!
Information
Just nu gör vi på No - Biologilektionerna en resa inom Människokroppen. Hittills har vi fördjupat oss inom huden, skelettet, muskler, leder och blodomlopp. Eleverna har haft läxa så gott som varje vecka som har redovisats i form av skriftligta läxförhör. Resultaten har varit strålande och jag skulle vilja kalla era barn för experter inom människokroppen när denna resa är över. Låt dem gärna få berätta och dela genom att ställa följande frågor: Vad kallas de tre hudlagren? Nämn tre saker som finns i vår hud. Nämn fem skelettdelar och om möjligt peka ut vart de finns i kroppen. Vart sitter strålbenet? Vad kallas de tre lederna? Peka ut och namnge minst en muskel. Vad kallas de olika delarna i våra blodkärl? Vad kallas de olika blodkärlen som blodet pumpas runt i, observera att de kallas olika beroende på om de går från eller till hjärtat.

Som ni märker, om ni testar dem, så är era barn oerhört pålästa inom detta!
Beröm, beröm till alla 5:or! Mvh Caroline Lag

I varje klassrum har vi en mångkulturell almanacka där högtider från olika religioner finns med. Vi försöker att uppmärksamma så många som möjligt av dem på olika sätt.

Idag startade vår bokcirkel där eleverna läser olika äventyrsklassiker. Till böckerna finns uppgifter som eleverna arbetar med varje fredag, och detta ska mynna ut i en bokanalys och redovisningar av böckerna i tvärgrupper.

Veckorna som gått
Se vår skolblogg, www.v5or.blogspot.com
Veckorna som kommer
Vecka 12: Eleverna ska göra gamla nationella prov i matematik för att öva sig i hur det är inför nästa år.
Vecka 13: Alla flickor vaccineras torsdag den 29/3.
Vecka 15: Biblioteksbesök för 5A och 5B på tisdag. Lånetiden har gått ut för böckerna men biblioteket hälsar att det inte gör något.
Trevlig helg!
Hälsar Elisabet, Sofia, Caroline, Kerstin och Gudbjörg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar