onsdag 28 mars 2012

Infobrev vecka 14-15

Hej!
Veckorna som  gått…
De spel som eleverna utvecklat under projekttiden är nu klara och har provspelats. Se bilder på bloggen.
Läs om vad vi jobbar med på http://www.v5or.blogspot.com/

Veckorna som kommer…
Nu är det dags för Bokfyndet igen. Eleverna har fått information i skolan. Vi börjar redovisningarna vecka 17.

Vecka 14 Påsklov!

Vecka 15
Tisdag biblioteksbesök

Information
Webbstjärnan: Som ni känner till är vi med i tävlingen Webbstjärnan – en tävling som har som syfte att öka elevers kunskaper om internet och webbpublicering. Ni kan vara med och hjälpa oss att vinna genom att rösta på oss. Gå till: http://www.webbstjarnan.se/tavlingen/sa-har-gar-det-till/rostning/ för att läsa hur det går till!
Tack för din röst!

Forskningsprojekt: Två studenter från Uppsala Universitet kommer vid tre tillfällen för att observera matematiklektioner. Eleverna får hem ett informationbrev om detta på fredag. Var vänlig hör av er om ni inte vill att ert barn deltar. Första observationstillfället är 17/5.

No: Arbetet i No-Biologi-Kroppen fortlöper i hög fart och såsmåningom är det dags för vårens utvecklingssamtal. Vi har tillsammans tittat närmare på och pratat om målen och eleverna har fått göra självbedömningar på det vi har arbetat med hittills. Målen kommer att mailas ut inom kort så att ni som är intresserade och vill studera dessa närmare kan göra det. Hör av er om ni har frågor eller funderingar! Mvh Caroline Lag
Trevlig helg!
Hälsar Sofia, Caroline, Kerstin och Gudbjörg och Elisabet

fredag 16 mars 2012

Infobrev v 12 till 13

Hej!
Information
Just nu gör vi på No - Biologilektionerna en resa inom Människokroppen. Hittills har vi fördjupat oss inom huden, skelettet, muskler, leder och blodomlopp. Eleverna har haft läxa så gott som varje vecka som har redovisats i form av skriftligta läxförhör. Resultaten har varit strålande och jag skulle vilja kalla era barn för experter inom människokroppen när denna resa är över. Låt dem gärna få berätta och dela genom att ställa följande frågor: Vad kallas de tre hudlagren? Nämn tre saker som finns i vår hud. Nämn fem skelettdelar och om möjligt peka ut vart de finns i kroppen. Vart sitter strålbenet? Vad kallas de tre lederna? Peka ut och namnge minst en muskel. Vad kallas de olika delarna i våra blodkärl? Vad kallas de olika blodkärlen som blodet pumpas runt i, observera att de kallas olika beroende på om de går från eller till hjärtat.

Som ni märker, om ni testar dem, så är era barn oerhört pålästa inom detta!
Beröm, beröm till alla 5:or! Mvh Caroline Lag

I varje klassrum har vi en mångkulturell almanacka där högtider från olika religioner finns med. Vi försöker att uppmärksamma så många som möjligt av dem på olika sätt.

Idag startade vår bokcirkel där eleverna läser olika äventyrsklassiker. Till böckerna finns uppgifter som eleverna arbetar med varje fredag, och detta ska mynna ut i en bokanalys och redovisningar av böckerna i tvärgrupper.

Veckorna som gått
Se vår skolblogg, www.v5or.blogspot.com
Veckorna som kommer
Vecka 12: Eleverna ska göra gamla nationella prov i matematik för att öva sig i hur det är inför nästa år.
Vecka 13: Alla flickor vaccineras torsdag den 29/3.
Vecka 15: Biblioteksbesök för 5A och 5B på tisdag. Lånetiden har gått ut för böckerna men biblioteket hälsar att det inte gör något.
Trevlig helg!
Hälsar Elisabet, Sofia, Caroline, Kerstin och Gudbjörg

fredag 2 mars 2012

Infobrev vecka 10 till 11

Hej!
Veckorna som gått
Vi hade en underbar pulkautfärd i Sunnerstabacken fredagen innan lovet och en härlig dag på Studenternas i tisdags då vi åkte skridskor. Se filmer från utfärderna på vår blogg!
Vi har kollat av läsningen för de flesta elever nu. Många har gjort väldigt fina framsteg.
Se mer info om vad vi jobbat/jobbar med i skolan på vår skolblogg, www.v5or.blogspot.com

Veckorna som kommer
Vecka 10:
På tisdag går tregruppen Gandhi till Gottsundateatern för dramalektion.
5A går till biblioteket på onsdag, 5B går till biblioteket på torsdag.
På torsdag har vi årstidsfest – vinter.

Vecka 11:
På tisdag går tregruppen Iqbal till Gottsundateatern för dramalektion.

Information
Vi har fått möjlighet att besöka Gottsunda Dans & Teater och få dramalektioner. Vi går med tregrupperna på tisdagar de kommande tre veckorna. De får en 1,5 h lektion per grupp.
Flickorna i femman erbjuds vaccin. Berörda har fått brev hem. Observera att det är viktigt att ni skriver på och lämnar underskrivet papper till skolan. Vaccinationen kommer att ske 29/3 samt 24/5.
Jocke i köket provar ett nytt jobb. Vår nya kock heter Micke se bild på V5:or.
Inger på expeditionen har bytt jobb. Vår nya skoladministratör heter Leenah Pedersen.
Trevlig helg!
Hälsar Elisabet, Sofia, Kerstin, Gudbjörg och Caroline